Menu

Accueil/Recepten Cholesfytol @nl/Kabeljauw in papillot met citrusvruchten

Kabeljauw in papillot met citrusvruchten

4 personen • Bereiding : 15 min

CHOLESFYTOL_recette-juin2016
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 sinaasappel
  • 1 pompelmoes
  • 1 citroen
  • kappers
  • olijfolie
  • provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • rijst
  • broccoli

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Spoel de vruchten en snijd ze nadien in 2 op uw keukenplank.
  3. Pers de pompelmoes- en sinaasappelhelften in aparte kommen.
  4. Pers vervolgens de hele citroen in een andere kom.
  5. Giet 2 eetlepels olijfolie in een slakom
  6. Voeg het pompelmoes- en sinaasappelsap toe.
  7. Bestrooi met 2 snuifjes provençaalse kruiden en meng alles door.
  8. Leg de kabeljauwfilets in dit mengsel, laat 2 uur marineren en vergeet niet om ze af en toe om te draaien.
  9. Leg de kabeljauwfilets op aluminiumfolie.
  10. Snijd de resterende helft sinaasappel en pompelmoes in blokjes .
  11. Leg ze op de filets.
  12. Besprenkel met citroensap en sluit de papillotes.
  13. Plaats in een ovenschaal en bak ze gedurende 15 minuten.
  14. Voeg de kapper en serveer met rijst en broccoli.