Menu

Chili con carne

4 personen • Bereiding : 20 min • Koken 1 uur 40 min • 390 calorieën per portie

chili-con-carne-nov2015
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediënten

  • 1 ui , fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • ½ rode Spaanse peper gedroogd en fijn gesneden
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 400 g mager rundergehakt
  • 2/3 kopje tomaten uit blik ( in blokjes gesneden )
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 kopjes rode bonen (uit blik )
  • Peper (naar smaak )
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • ½ kopje runderbouillon
  • 2 eetlepels water ( indien nodig)
  • 1 eetlepel gehakte, verse koriander
  • 1 limoen

Voorbereiding

  1. Bereid de groenten. Hak de ui, de knoflook en Spaanse peper, snij de paprika in kleine blokjes.
  2. Verhit de helft van de olie op middelhoog vuur in een koekenpan of braadpan. Fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten tot ze doorzichtig zijn, af en toe roeren om aanbranden te voorkomen. Haal uit de pan en zet apart. Doe de andere helft van de olie in dezelfde pan, nog steeds op een matig vuur en voeg het gehakt toe. Kook ongeveer 5 minuten, af en toe roeren met een houten lepel, tot het vlees haar roze kleur verliest.
  3. Doe de gekookte ui en knoflook in de pan. Voeg de in blokjes gesneden tomaten, tomatenpuree, peper, Spaanse peper, komijn en bruine suiker toe. Giet de hete bouillon erop. Dek af en laat op laag vuur koken gedurende 1 ½ uur, controleren nu en dat of het mengsel nog vochtig genoeg is.Water toevoegen indien nodig.
  4. Giet de bonen af, spoel ze, giet ze opnieuw af en voeg ze aan het mengsel toe. Roeren en nog een extra 8-10 min laten koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi met de gehakte verse koriander, garneer met partjes limoen en serveer.

TIP: Basmati rijst is een uitstekende aanvulling op chili con carne.