Menu

Feestmenu 2016

Voor 4 personen

 

cholesfytol_recette-fetes2016-entree
 

 

 

 

 

 

 

 

cholesfytol_recette-fetes2016-plat
 

 

 

 

 

 

 

 

 

cholesfytol_recette-fetes2016-dessert

Print Friendly, PDF & Email

Voorgerecht : Crèmesoep van reuzenpompoen met cantharellen

Voorbereiding : 10 min • Kooktijd : 25 min

Ingrediënten

  • 15 g magere margarine
  • 1 reuzenpompoen
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 bosje kervel (enkele steeltjes achterhouden voor de decoratie)
  • 300 g cantharellen (vers of diepvries)

Bereiding

  • De wortel en de ui schillen en in stukjes snijden. Doe hetzelfde met de pompoen, zonder hem te schillen
  • Doe alles in een pan kokend, gezouten water, samen met de fijngesneden kervel
  • 15-20 minuten laten koken tot een mespunt gemakkelijk in de groenten prikt
  • Ondertussen de paddenstoelen wassen en in de margarine bakken. Hou er enkelen achter voor de decoratie.
  • Doe de rest van de cantharellen bij de groenten en mixen. Voeg zout en peper toe naar smaak en laat nog 10 minuten sudderen.
  • Warm opdienen en versieren met de achtergehouden cantharellen en kervel

 

Hoofdgerecht :
Kapoen met ananas en gedroogde vruchten

Voorbereiding : 20 min • Kooktijd : 2h

Ingrediënten

  • 1 Kapoen
  • 6 schijven ananas
  • 90 gr gedroogde vruchten (amandelen, cashewnoten, abrikozen, …)
  • 2 uien
  • 1 sjalot
  • 1 snuifje gember
  • 5 cl rum
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 180°C
  • Schil de uien en sjalot en snijd ze fijn
  • Smeer de kapoen in met olijfolie, zout, peper en strooi er gemalen gember over naar smaak
  • Leg de kapoen, uien en sjalot in een grote schotel en zet deze in de oven gedurende 2 uur, regelmatig met het kookvocht overgieten.
  • Na 40 minuten blussen met de rum
  • De 6 ananasschijven schillen en in stukken snijden. Na 1 uur kooktijd aan de kapoen toevoegen. Nog 1 uur laten braden en regelmatig met kookvocht overgieten
  • Voor het opdienen : een koekenpan opwarmen en hierin de gedroogde vruchten roosteren
  • De kapoen opdienen, de ananas er omheen schikken en de gedroogde vruchten erover strooien
  • Het kookvocht in een sauskom gieten
  • Zeer warm opdienen

 

Nagerecht :
Mandje met frambozen en limoen

Voorbereiding : 20 min • Kooktijd : 6 min

Ingrediënten

  • 1 yoghurt (frambozen 0%)
  • 200 g frambozen
  • 1 limoen
  • 4 velletjes brikdeeg
  • Olie
  • 2 eiwitten
  • 1 soeplepel suiker

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 180°C
  • In elk velletje brikdeeg een cirkel van 15 cm uitsnijden
  • Met wat olie instrijken en ze per 2 samenvoegen
  • Strijk 4 kleine, niet te hoge, vormpjes lichtjes in met olie (vormpjes voor taartjes of crème brulée) en garneer ze met het brikdeeg. De randen van het deeg moeten opstaan.
  • 6-7 minuten in de oven zetten. De kelkjes uit de oven halen en van de vormpjes ontdoen. Geheel laten afkoelen.