Menu

Accueil/Recepten Cholesfytol @nl/Recept Sint Valentijn

Recept Sint Valentijn

Voor 2 personen

CHOLESFYTOL_entree-st-valentin-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHOLESFYTOL_plat-st-valentin-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHOLESFYTOL_dessert-st-valentin-2016

 

Print Friendly, PDF & Email

Voorgerecht
Wortelsoep geparfumeerd met sinaasappel en met gember

Bereidingstijd 10 min – Kooktijd 30 min – 160 calorieën per portie 

Ingrediënten

  • 1 soeplepel olijfolie
  • ½ ui, grof gehakt
  • 5 wortels, grof gesneden
  • ½ kopje vers sinaasappelsap (voorzie 2 sinaasappels)
  • 5 theelepel verse gember, grof geraspt
  • 2 kopjes kippenbouillon
  • 1 kopje water
  • 1 snufje zout
  • Peper naar smaak

Bereiding

  • De groenten voorbereiden: grof snijden.
  • In een pan, de uien in de olie laten zweten gedurende 3-4 min, op een matig vuur. De wortels, sinaasappelsap, grof geraspte gember, de bouillon en het water toevoegen. Aan de kook brengen, hittebron verminderen en laten sudderen met de deksel op de pan tot de wortels mals zijn, ongeveer 25 min. Pureren met een mixer of een keukenrobot.
  • De soep weer in de pan doen en nog enkele minuten opwarmen. Kruiding rectificeren en opdienen.

Truc: voeg een beetje platte peterselie toe, dat geeft extra kleur aan uw soep


 

Hoofdgerecht
Gegrilde zalmmoot en mango dip

Voorbereiding 10 min – Kooktijd 10 min – 220 calorieën per portie

Ingrediënten

  • 2 zalmmoten
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 1 snufje zout
  • Peper naar smaak
  • ½ rijpe mango
  • ½ soeplepel verse, gehakte koriander
  • 1 soeplepel verse gember, geraspt
  • ¼ rode chilipeper, gedroogd
  • 1 soeplepel limoensap

 

Bereiding

  • Leg de zalmmoten op een bord. Strijk ze in met de olie en enkele druppels limoensap. Laat ze een tiental minuten rusten, ondertussen de gril van de oven aan doen en de dip klaarmaken.
  • De mango schillen, de pit eruit halen en het vruchtvlees in een kom van de mixer doen. De pit weggooien. De koriander bladen grof hakken, de gember raspen en de chilipeper fijn hakken. Dit aan de kom toevoegen, de rest van het limoensap erbij gieten en met de mixer mengen tot een homogene puree.
  • De zalmmoten in een braadschotel te leggen en in de oven braden. Ongeveer 4-5 min per kant. Met een vork controleren of het gaar is. Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • De zalmmoten opdienen met de dip.

Dessert:
Peren en cranberries met een knapperig korstje

Voorbereiding 10 min – Kooktijd 25 min – Wachttijd 30 min – 270 calorieën per portie

Ingrediënten

  • 1 peer
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ kopje cranberries (50gr)
  • 1,5 soeplepel zoetstof
  • 2 soeplepel bruine suiker
  • 3 soeplepel volle tarwemeel
  • ¼ kopje havervlokken
  • 3 soeplepel onverzadigde margarine
  • 1 snufje kaneel poeder
  • 1 snufje zout

 

Bereiding

  • Oven voorverwarmen 200°C.
  • Peren schillen, ontpitten en in stukjes van 1,5 cm snijden. Ze in een grote kom doen en goed mengen met het citroensap. De cranberries en de splenda toevoegen, mengen en over de vuurvast schaaltjes verdelen.
  • In een andere schaal de bruine suiker, meel, havervlokken, margarine, kaneel en een snufje zout tot een korrelig deeg mengen. Het deeg over de peren in de vuurvaste schaaltjes verdelen.
  • In het midden van de oven bakken tot de vruchten zacht zijn en de bovenkant goudbruin, in ongeveer 25 min. De schaaltjes uit de oven halen en ongeveer 30 minuten laten afkoelen, tot ze lauw zijn.