Wok van kip

4 personen • Bereiding : 10 min • 431 kcal/pp

CHOLESFYTOL_wok-poulet
Print Friendly, PDF & Email

Ingrédients

  • 600 g kipfilet
  • 250 g oesterzwammen
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. oestersaus
  • 1 potje verse koriander
  • Zwarte peper
  • 250 g volkorn rijst

Bereiding

Voorbereiding

  • Snij de kipfilets in blokjes.
  • Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  • Snij de ui in maantjes.
  • Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de rode paprika en snij in reepjes.
  • Snipper de koriander grof.

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in de wok en bak de look en de ui 30 sec.
  • Voeg de kippenblokjes en de paprikareepjes toe. Roerbak 3 tot 5 min.
  • Doe er de oesterzwammen, oestersaus, sojasaus en kippenbouillon bij en bak nog 2 min. al roerende. Kruid met zwarte peper.
  • Kook ondertussen de rijst (kooktijd : zie verpakking).

Afwerking

Bestrooi de kip wok met de gesnipperde koriander en serveer met volkorn rijst.