Menu

Fruitige tiramisu

4 personen • préparation : 10 min • 163 kcal/pp

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 2 dl boedsinaasappelsap
  • 4 boudoirs
  • 200 g magere plattekaas
  • 2 eieren
  • 2 eetl. Koffie
  • 1 eetl. Rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Enkele druppels amandelessence
  • Cacaopoeder

Voorbereiding

  • Scheid het eigeel van het eiwit.
  • Snij de appel en de peer in stukjes.

Bereiding

  • Meng de plattekaas met het eigeel, de koffie, de rietsuiker, de vanillesuiker en de amandelessence en klop luchtig.
  • Klop het eiwit stijf en meng onder het plattekaasmengsel.
  • Vul een champagneglas met de appel- en peerstukjes. Giet er bloedsinaasappelsap over tot de fruitstukjes net onder staan.
  • Steek een boudoir in het glas en lepel er kaasroom over.

Kooktips

  • Deze tiramisu maakt u met alle soorten fruit: met rood fruit bv.
  • U kan ook oploskoffie gebruiken: los er 1 koffiel. van op in 2 eetl. water.
  • Gebruikt u ricotta i.p.v. plattekaas, dan komt u aan 226 kcal p.p.