Fruitige tiramisu
4 personen • préparation : 10 min • 163 kcal/pp
Ingrediënten
- 1 appel
- 1 peer
- 2 dl boedsinaasappelsap
- 4 boudoirs
- 200 g magere plattekaas
- 2 eieren
- 2 eetl. Koffie
- 1 eetl. Rietsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Enkele druppels amandelessence
- Cacaopoeder
Voorbereiding
- Scheid het eigeel van het eiwit.
- Snij de appel en de peer in stukjes.
Bereiding
- Meng de plattekaas met het eigeel, de koffie, de rietsuiker, de vanillesuiker en de amandelessence en klop luchtig.
- Klop het eiwit stijf en meng onder het plattekaasmengsel.
- Vul een champagneglas met de appel- en peerstukjes. Giet er bloedsinaasappelsap over tot de fruitstukjes net onder staan.
- Steek een boudoir in het glas en lepel er kaasroom over.
Kooktips
- Deze tiramisu maakt u met alle soorten fruit: met rood fruit bv.
- U kan ook oploskoffie gebruiken: los er 1 koffiel. van op in 2 eetl. water.
- Gebruikt u ricotta i.p.v. plattekaas, dan komt u aan 226 kcal p.p.