Fruits de mer met paprika
4 personen • Bereiding: 15 min • cuisson: 20 min • 206 kcal/pp
Ingrediënten
- 24 mosselen in de schelp
- 3 pijlinktvissen, schoongemaakt
- 500 g stevige filets van witte vis (bv. Zeeduivel)
- 2 gepelde tomaten, in blokjes gesneden
- 1 groene paprika, in stukken gesneden
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 dl droge witte wijn
- Zout en peper
- 12 sneetjes stokbrood
- 3 eetlepels gehakte peterselie
Bereiding
- Schrob de mosselen grondig schoon en verwijder de baard. Gooi mosselen met kapotte of open schelpen weg.
- Snijd de staart van de pijlinktvissen in repen van ongeveer 1 centimeter dik en snijd de tentakels in ringen.
- Plaats mosselen in een grote pan, verdeel ongeveer de helft van de groente en de knoflook erover en schep er 1 eetlepel olijfolie overheen.
- Verdeel de inktvis en witvis over de groente in de pan en leg de overgebleven groente erbovenop.
- Giet de witte wijn erover en bestrooi met zout en peper.
- Breng het gerecht op een hoog vuur aan de kook en laat het dan zacht verder sudderen. Dek de pan af en kook ongeveer 20 minuten of tot de schelpen opengaan. Gooi de schelpen die niet open zijn weg.
- Verhit de resterende olie in een pan en leg de sneetjes stokbrood erin. Bak ze aan beide kanten licht bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Leg een sneetje stokbrood in een soepkom en schep het vismengsel erop.
- Bestrooi met peterselie en serveer.