Gamba’s met kleurige groentjes en sinaas
4 personen • bereiding : 15 min • 207 kcal/pp
Ingrediënten
- 450 g rauwe tijgergarnalen (gamba’s)
- 500 g wokmix groenten (diepvries)
- 1 sinaasappel
- 1,5 dl visfond (bokaal)
- 1 eetl. oosterse bakolie
- 2 eetl. fijngesnipperde koriander
- 1 mespunt kerrie
- ¼ buisje saffraandraadjes
- Enkele druppels tabasco
- Peper en zout
- 1 eetl. instantsausbinder
Voorbereinding
Pers de sinaasappel
- Breng de visfond aan de kook en leg de diepgevroren gamba’s in een stoommandje of op een rooster boven de kookpot. Dek af en stoom gedurende 5 à 7 min.
- Verhit ondertussen de oosterse bakolie in de wok en roerbak de diepgevroren wokgroentjes beetgaar in 3 min. Kruid met peper en zout, haal uit de wok en hou warm.
- Doe de visfond en het sinaasappelsap in de wok en breng even aan de kook. Kruid met tabasco, kerrie, peper en zout. Bind lichtjes met de instantsausbinder tot een coulis en roer er de saffraandraadjes door.
- Schik de groentjes en gamba’s op de borden en lepel er wat saus rond. Versier met de gesnipperde koriander.