Geurige Rundertajine
6 personen • préparation : 20 min • koken: 1 u 10 • 569 kcal/pp
Ingrédients
- 700 g runderstoofvlees
- 2 rode uien
- 2 wortelen
- 1 courgette
- 200 g kikkererwten
- 1 eetl. tomatenpuree
- 1 eetl. olijfolie
- Topaz-kruiden : 5 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 1 takje tijm, ½ koffiel. Gemberpoede, 1 koffiel. korianderbolletjes, peper en zout
Voor de couscous :
- 300 g couscousmeel
- Topaz-kruiden : ½ koffiel. versgesnipperde peterselie, ½ koffiel. versgenipperde koriander, een snuifje selderijzout
- Peper
Voorbereiding
- Snij de uien in grove stukken
- Snij de wortelen in dikke plakjes van 1 cm
- Snij de courgette in blokjes van 5 cm lang
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een ruime stoofpan. Leg er het stoofvlees in een bak het aan alle kanten.
- Voeg de tomatenpuree, het gemberpoeder, de korianderbolletjes (plet ze tussen 2 lepels) en de kruidnagels toe en schep goed dooreen. Kruid met peper en zout.
- Leng aan met 4 dl water en breng het geheel aan de kook. Laat 50 min. sudderen op een heel zacht vuurtje.
- Laat de kikkererwten uitlekken en meng onder het vlees. Schik de wortelschijfjes, courgetteblokjes, het kaneelstokje en het takje tijm er bovenop. Dek opnieuw af en laat 1 u 10 min. verder stoven. Voeg indien nodig nog wat water toe.
- Bereid intussen de couscous. Breng 4 dl water aan de kook en kruid met peper en selderijzout. Neem de kookpan van het vuur en strooi er het couscousmeel in. Dek af en laat de couscous 7 min. zwellen. Maal los met een vork en voeg de verse peterselie en koriander toe.
Afwerking
Dien de tajine op met couscous. Verdeel het kookvocht over de couscous.