Menu

Accueil/Recepten Cholesfytol @nl/Geurige Rundertajine

Geurige Rundertajine

6 personen • préparation : 20 min • koken: 1 u 10 • 569 kcal/pp

Ingrédients

  • 700 g runderstoofvlees
  • 2 rode uien
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 200 g kikkererwten
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. olijfolie
  • Topaz-kruiden : 5 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 1 takje tijm, ½ koffiel. Gemberpoede, 1 koffiel. korianderbolletjes, peper en zout

Voor de couscous :

  • 300 g couscousmeel
  • Topaz-kruiden : ½ koffiel. versgesnipperde peterselie, ½ koffiel. versgenipperde koriander, een snuifje selderijzout
  • Peper

Voorbereiding

  • Snij de uien in grove stukken
  • Snij de wortelen in dikke plakjes van 1 cm
  • Snij de courgette in blokjes van 5 cm lang

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een ruime stoofpan. Leg er het stoofvlees in een bak het aan alle kanten.
  • Voeg de tomatenpuree, het gemberpoeder, de korianderbolletjes (plet ze tussen 2 lepels) en de kruidnagels toe en schep goed dooreen. Kruid met peper en zout.
  • Leng aan met 4 dl water en breng het geheel aan de kook. Laat 50 min. sudderen op een heel zacht vuurtje.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en meng onder het vlees. Schik de wortelschijfjes, courgetteblokjes, het kaneelstokje en het takje tijm er bovenop. Dek opnieuw af en laat 1 u 10 min. verder stoven. Voeg indien nodig nog wat water toe.
  • Bereid intussen de couscous. Breng 4 dl water aan de kook en kruid met peper en selderijzout. Neem de kookpan van het vuur en strooi er het couscousmeel in. Dek af en laat de couscous 7 min. zwellen. Maal los met een vork en voeg de verse peterselie en koriander toe.

Afwerking

Dien de tajine op met couscous. Verdeel het kookvocht over de couscous.