De gids van goede voedingsmiddelen

Accueil/Gezondheidsraadgeving/De gids van goede voedingsmiddelen

Vlees

  • Mager rundvlees (Lendenstuk, biefstuk, gebraad)
  • Mager kalfsvlees (Kalfsoester)
  • Mager varkensvleesfourchette (Filet mignon)
  • Wild en konijn
  • Pluimvee
  • Magere charcuterie (Ontvette ham, pate)

Vis en schaaldieren

  • Alle vissen
  • Oesters, mosselen, garnalen…

Melkproducten

  • Magere kaas
  • Verse kaas
  • Kleine zwitserse kaas (20 tot 40%)
  • Witte kaas (0 tot 40%)
  • Yoghurt met magere melk of halfvolle melk
  • Melk

Eierenoeuf

  • Blanc d’oeuf

Granen

  • Bruine rijst
  • Volwaardige pasta
  • Gebroken tarwe
  • Haver
  • Volkoren brood

Groenten en fruitfruit-legumes-coeur_400_400

  • Verse groenten, rauw en gekookt
  • Bevroren of ingeblikte groenten
  • Soep
  • Natuur aardappelen
  • Vers fruit en in blik, gestoofd fruit
  • Fruitsap

Gebak en snoepjes

  • Koekjes (granen)
  • Zwarte chocolade
  • Sorbet
  • Honing
  • Magere jam

Drankjescappuccino

  • Koffie
  • Groene thee
  • Frisdranken (met mate)
  • Wijn, bier, aperitief (met mate)