Vlees
- Mager rundvlees (Lendenstuk, biefstuk, gebraad)
- Mager kalfsvlees (Kalfsoester)
- Mager varkensvlees (Filet mignon)
- Wild en konijn
- Pluimvee
- Magere charcuterie (Ontvette ham, pate)
Vis en schaaldieren
- Alle vissen
- Oesters, mosselen, garnalen…
Melkproducten
- Magere kaas
- Verse kaas
- Kleine zwitserse kaas (20 tot 40%)
- Witte kaas (0 tot 40%)
- Yoghurt met magere melk of halfvolle melk
- Melk
Eieren
- Blanc d’oeuf
Granen
- Bruine rijst
- Volwaardige pasta
- Gebroken tarwe
- Haver
- Volkoren brood
Groenten en fruit
- Verse groenten, rauw en gekookt
- Bevroren of ingeblikte groenten
- Soep
- Natuur aardappelen
- Vers fruit en in blik, gestoofd fruit
- Fruitsap
Gebak en snoepjes
- Koekjes (granen)
- Zwarte chocolade
- Sorbet
- Honing
- Magere jam
Drankjes
- Koffie
- Groene thee
- Frisdranken (met mate)
- Wijn, bier, aperitief (met mate)