Natuurlijke oplossingen

Accueil/Gezondheidsraadgeving/Natuurlijke oplossingen

Natuurlijke oplossingen

Er zijn verschillende oplossingen om het cholesterolgehalte te beheersen. Het geniet altijd de voorkeur advies te vragen aan uw arts of apotheker alvorens een behandeling aan te vangen.

Rode gist rijst

levure-rouge-riz  

De rode gist rijst (Monascus purpureus) is een schimmel die op rijst wordt geteeld.

    Rode gist rijst wordt ook wel, ten onrechte, gist van rode rijst genoemd. Deze gist bevat een rood pigment; de gist is dus rood, en niet de rijst. In Azië wordt rode gist rijst voornamelijk in de voeding gebruikt, maar het is ook een uitstekende en natuurlijke manier om het cholesterolgehalte te verlagen. Er zijn talrijke wetenschappelijke onderzoeken aan gewijd. Rode gist rijst bestaat uit monacoline K. De EFSA (Europees agentschap voor voedselveiligheid) beveelt een dagelijkse inname van 10 mg Monacoline K aan om een normaal cholesterolgehalte te behouden.  

Monacoline K, lactone vorm en hydroxy-zure vorm

Monacoline K bestaat uit een lactone vorm en een hydroxy-zure vorm. Deze twee vormen werken op de productie van cholesterol. De lactone vorm vereist een omzetting door de lever om actief te worden. De lactone vorm kan nevenwerkingen zoals spierpijnen veroorzaken . De hydroxy-zure vorm is rechtstreeks actief in het lichaam en vereist geen omzetting in de lever. Ze veroorzaakt dus geen spierpijnen.  

Polyfenolen in olijf

olive  

De polyfenolen in olijven bezitten uitstekende antioxiderende eigenschappen die de oxidatie van LDL en de verstopping van slagaders tegengaan.

    Olijven bevatten voornamelijk hydroxytyrosol, de krachtigste antioxidant ter wereld! graph-hydroxytyrosol       ORAC* waarde (uM/mg) *Oxygen Radical Absorbance Capacity      

Olijfolie

huile-oliveExtra Virgin olijfolie is het beste voor de gezondheid, want ze is het minst behandeld en heeft het hoogste hydroxytyrosolgehalte.