Sint-Valentijn Menu
Voorgerecht
Garnalen met curry en aubergine
2 personen – Voorbereiding: 30 min. – Koken: 30 min – 254 kcal / persoon.
Ingrediënten
- 400 g gekookte garnalen (ongepeld)
- 2 aubergines
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 yoghurt 0%
- 50 ml verlichte slagroom
- curry in poeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 tl fijne suiker
- 1 snufje oregano
- 1 snufje peper
Voorbereiding
- Kook de tomaten een paar seconden om de huid te verwijderen en sneed in stukken.
- Was de aubergine en verwijder de uiteinden. Sneed in kleine stukjes.
- In een koekenpan, bak de ui met 1 eetlepel olijfolie en voeg de aubergine. Kook een paar minuten en voeg dan de verse tomaten en de suiker in poeder. Meng goed en laat op laag vuur 10 minuten afgedekt.
- Breng op smaak met peper en bestrooi met oregano.
- Shill de garnalen. Bak een ui in een pan met de rest van de olie en voeg de garnalen. Kook ze aan elke kant en bewaar ze in een schotel.
- Blus de pan met de yoghurt en room, bestrooi met kerrie. Meng goed en breng aan de kook.
- Voer de garnalen een paar minuten in de pan op te warmen.
- Dienen deze vergezeld met de gestoofde aubergines.
Gerecht:
Eendenborst met balsamico saus
2 personen – Voorbereiding: 20 minuten – Koken: 14 min – Rest: 1 uur
Ingrediënten
- 1 verse eendenborst
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 2 eetlepels honing
- zout
- peper
- Garnituur naar keuze
Voorbereiding
- Trek de vette huid uit van de borst en plaats in een kom. Bestrijkt met honing en peper aan beide zijden. Besprenkel met balsamico azijn en laat het staan, afgedekt, 1 uur.
- Verwarm de oven voor op 180 ° C op een grill functie. Leg de eendenborst in warm tot 15 cm van de grill en kook 7 minuten. op elke kant.
- Tot slot: Snijd de eendenborst en serveer met de garnituur van uw keuze.
Dessert
Geroosterde ananas met kokos en limoen
2 personen – Voorbereiding: 5 min – Bereiding: 10 min
Ingrediënten
- 4 ananasschijven
- 1 eetl kokos schaafsel
- 1 limoen
- 25g margarine (bij voorkeur goed voor de cholesterol)
- 1 eetlepel poedersuiker
Voorbereiding
- In een koekenpan, smelt margarine en suiker op een matig vuur. Als de suiker gesmolten is, plaatst de ananasschijven en bak 5 minuten aan elke kant.
- Als ze gekookt worden, blus met het limoensap. Voor het serveren, bestrooi met kokos en limoenschil.