Stoverij met bruin bier en peperkoek
4 personen • Voorbereiding : 15 min • Kooktijd: 2h05 • 356 kcal/pp
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 600 g rundvlees, in grote stukken
- 2 el maïszetmeel
- 4 uien, in schijfjes gesneden
- 4 dikke wortels, schuin in dunne schijfjes gesneden
- 1 kruidentuiltje (laurier, tijm, takjes peterselie)
- 1 flesjes van 33 cl bruin bier
- 1 dl water
- 1 el rode wijnazijn
- 2 el bruine suiker
- 1 sneetje peperkoek
- 1 tl mosterd
- Peper, zout
- Garnituur:
- takjes platte peterselie
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een stoofpot met dikke bodem.
- Bak de blokjes rundvlees mooi goudbruin. Bestrooi het vlees vervolgens met maïszetmeel. Meng goed zodat al het vlees met meel bedekt is. Dit duurt ongeveer 3 min. Zet opzij.
- Sauteer de ui en de wortelschijfjes gedurende 2 min tot de ui glazig is. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg het kruidentuiltje toe en giet het bier en het water in de pan. Het vlees moet voor de helft ondergedompeld zijn. Is dit niet het geval? Doe er dan nog wat extra bij. Als laatste voeg je de bruine suiker toe.
- Dek af en laat 1 u 30 sudderen op een zacht vuurtje.
- Haal het kruidentuiltje uit de pot. Voeg de wijnazijn toe.
- Bestrijk het sneetje peperkoek met mosterd en voeg toe aan de stoverij met de mosterdkant naar onder. Dek af en laat gedurende een half uurtje verder koken.
- Verdeel de stoverij over de borden en garneer elk bord met een takje platte peterselie.