Kabeljauw in papillot met citrusvruchten
4 personen • Bereiding : 15 min
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets
- 1 sinaasappel
- 1 pompelmoes
- 1 citroen
- kappers
- olijfolie
- provençaalse kruiden
- peper en zout
- rijst
- broccoli
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Spoel de vruchten en snijd ze nadien in 2 op uw keukenplank.
- Pers de pompelmoes- en sinaasappelhelften in aparte kommen.
- Pers vervolgens de hele citroen in een andere kom.
- Giet 2 eetlepels olijfolie in een slakom
- Voeg het pompelmoes- en sinaasappelsap toe.
- Bestrooi met 2 snuifjes provençaalse kruiden en meng alles door.
- Leg de kabeljauwfilets in dit mengsel, laat 2 uur marineren en vergeet niet om ze af en toe om te draaien.
- Leg de kabeljauwfilets op aluminiumfolie.
- Snijd de resterende helft sinaasappel en pompelmoes in blokjes .
- Leg ze op de filets.
- Besprenkel met citroensap en sluit de papillotes.
- Plaats in een ovenschaal en bak ze gedurende 15 minuten.
- Voeg de kapper en serveer met rijst en broccoli.