Menu

Accueil/Recepten Cholesfytol @nl/Chocoladetaart voor St-Valentijn

Chocoladetaart voor St-Valentijn

cholesfytol_recette-st-valentin-dessert-2018

Print Friendly, PDF & Email

Bereidingstijd : 15 min • Baktijd : 30 min
6-8 delen

Ingrediënten

  • 200 g zwarte chocolade
  • 5 cl melk
  • 1 omega 3 eigeel
  • 4 e.l. rietsuiker
  • 1 k.l. kardemompoeder
  • 1 k.l. kaneel
  • 2 e.l. bloem
  • 6 eiwitten
  • 1 k.l. boter

Bereiding

    • Verwarm de oven op 180° C.
    • Breek de chocolade in stukken en laat gedurende 3 min. in de microgolfoven smelten (650W).
    • Meng de chocolade met de melk.
    • Klop het eigeel met de suiker et voeg toe aan de chocoladebereiding. Breng op smaak met kardemom en kaneel. Voeg de bloem toe en meng goed door.
    • Klop de eiwitten stijf en voeg deze geleidelijk aan de bereiding toe met een spatel en meng voorzichtig door de bereiding telkens op te tillen om het luchtig te houden.
    • Smeer de taartvorm in met een beetje boter.
    • Giet de bereiding in de taartvorm.
    • Laat gedurende 30 min. bakken in de oven.
    • Laat afkoelen en haal uit de vorm

 

Smakelijk en gelukkige Sint-Valentijn !