Chocoladetaart voor St-Valentijn
Bereidingstijd : 15 min • Baktijd : 30 min
6-8 delen
Ingrediënten
- 200 g zwarte chocolade
- 5 cl melk
- 1 omega 3 eigeel
- 4 e.l. rietsuiker
- 1 k.l. kardemompoeder
- 1 k.l. kaneel
- 2 e.l. bloem
- 6 eiwitten
- 1 k.l. boter
Bereiding
-
- Verwarm de oven op 180° C.
- Breek de chocolade in stukken en laat gedurende 3 min. in de microgolfoven smelten (650W).
- Meng de chocolade met de melk.
- Klop het eigeel met de suiker et voeg toe aan de chocoladebereiding. Breng op smaak met kardemom en kaneel. Voeg de bloem toe en meng goed door.
- Klop de eiwitten stijf en voeg deze geleidelijk aan de bereiding toe met een spatel en meng voorzichtig door de bereiding telkens op te tillen om het luchtig te houden.
- Smeer de taartvorm in met een beetje boter.
- Giet de bereiding in de taartvorm.
- Laat gedurende 30 min. bakken in de oven.
- Laat afkoelen en haal uit de vorm