Menu

Taart van butternut en feta

6 personen • Bereiding : 30 min • Baktijd : 85 min

cholesfytol_recette-nov2016
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediënten

  • Voor het deeg :
    • 200 g meel
    • 90 g light margarine
    • Snufje zout
    • 5 tot 10 cl water
  • Voor de vulling :
    • 700 g butternut in stukken gesneden
    • 4 knoflookteentjes, gepeld en fijngesneden
    • 2 kleine uien, gepeld en fijngesneden
    • 4 soeplepels olijfolie
    • 1 soeplepel balsamico azijn
    • 1 soeplepel bruine suiker
    • 1 soeplepel gehakte rozemarijn
    • 100 g feta, verkruimeld
    • Zout, peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Maak het deeg : in een kom, meng het meel, een beetje zout en de margarine tot een zanderig deeg. Voeg beetje bij beetje het water toe tot een soepele, homogene deegbal bekomen wordt die loskomt van de kom.
    Pak het deeg in voedingsfilm en koel bewaren gedurende de bereiding van de vulling
  1. Spreid de butternut en look uit op een bakplaat, giet er 2 soeplepels olijfolie over en zet in de oven gedurende 25 tot 30 minuten
  2. Zodra dit klaar is, de knoflook op een bord leggen en de butternut in een kom doen. Laten afkoelen
  3. Verwarm 2 soeplepels olijfolie in een koekenpan en laat de ui garen gedurende 10 minuten op een matig vuur, af en toe roeren. Voeg de azijn en de suiker toe en nog 15 minuten laten koken. Als de ui gekaramelliseerd is, van het vuur halen en met de butternut mengen. Geheel laten afkoelen
  4. Voeg de feta en de rozemarijn aan het butternut/ui mengsel toe. Pers de look en voeg het aan het mengsel toe. Zout en peper toevoegen.
  5. Haal het deeg uit de koelkast, spreid ze uit en doe het in een siliconen taartvorm. Met een vork inprikken en de vulling gelijkmatig verdelen.
  6. Gedurende 30 minuten in de oven zetten tot het deeg goudbruin en knapperig is.
  7. Direct opdienen