Kip met citroen en tijm
2 personen • voorbereiding : 12 min • koken: 20 min
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 citroen
- 1 ui
- 1 of 2 teentjes knoflook
- 1 Griekse yoghurt
- 1 theelepel honing
- 1 x 5 kruidenmengsel
- Tijm
- Zout en peper
Voorbereiding
- Snijd de kip, de ui en de knoflook in stukjes. Bereid de marinade : meng het citroensap in een kom met een theelepel honing en voeg er de kip aan toe. Meng en laat het geheel rusten.
- Ondertussen de knoflook en de ui fruiten in 1 eetlepel olijfolie. Daarna opzij zetten.
- Verwarm de kip met de marinade in olijfolie. Voeg een theelepel van het 5 kruidenmengsel en tijm eraan toe. Bak gedurende 5 minuten. Voeg de uien en knoflook toe en laten karameliseren. Voeg water toe als het volume te veel vermindert.
- Eens van het vuur, voeg de yoghurt toe en meng goed. Snel terugzetten op het vuur om op te warmen (yoghurt mag niet koken om coagulatie te vermijden).
Serveer met rijst of aardappelen, met courgette of groene groenten.