Menu

Accueil/Recepten Cholesfytol @nl/Bloemkoolmousse met krab

Bloemkoolmousse met krab

4 personen • voorbereiding : 25 min • 62 kcal/pp

cholesfytol-mousse-chou-fleur-crabe
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediënten

  • 120 g queen krab (blik)
  • 400 g bloemkool
  • 1 komkommer
  • 1 rode sla
  • 75 g magere yoghurt
  • Enkele druppels citroensap
  • 1 koffiel. mosterd ‘op grootmoeders wijze’
  • 1 blokje vetarme kippenbouillon
  • 3 gelatineblaadjes (1,6 g per blaadje)
  • 30 g verse bieslook
  • Peper en zout

Voorbereiding

  • Snipper het bieslook fijn.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes.
  • Laat de krab uitlekken en leg 4 mooie stukken apart voor de versiering.
  • Schil met een dunschiller 4 brede repen van de komkommer, verwijder de pitjes en snij 250 g van de rest in kleine blokjes van ½ cm. Laat uitlekken.
  • Snij de rode sla in fijne reepjes.

Bereiding (tijdsduur : 25 min. Enkele uren op voorhand te bereiden)

  • Kook de bloemkoolroosjes 15 min. in licht gezouten water met het citroensap. Doe er ook het kippenbouillonblokje bij.
  • Giet de bloemkool af en vang het kookvocht op. 1 dl hiervan mag terug bij de bloemkool.
  • Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water. Knijp ze uit en voeg toe aan de bloemkool. Kruid met peper en zout en mix alles tot een gladde massa.
  • Meng de krab voorzichtig onder de bloemkool.
  • Leg een reep komkommer in een ring (langs de wand) en vul in het midden op met bloemkoolmousse. Laat enkele uren afkoelen in de koelkast.
  • Meng de komkommerblokjes met de yoghurt, de mosterd en het bieslook. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Plaats een torentje van bloemkoolmousse op een bedje van rode sla. Garneer met een mooi stukje krab en fijngesnipperd bieslook op het topje en verdeel er de komkommersalade rond.