Menu

Accueil/Recepten Cholesfytol @nl/Balletjes van kikkererwten met tomatensaus

Balletjes van kikkererwten met tomatensaus

4 personenvoorbereiding : 20 minkooktijd : 22 min173 kcal

 

boulettes
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediënten (voor 8 balletjes)

  • 2 blikken (240 g) kikkererwten, gespoeld, uitgelekt
  • 2 sjalotten, grof gehakt
  • 4 el platte peterselie, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, in 2 gesneden
  • 3 el broodkruim
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, in partjes gesneden
  • 1 blik (385 g) gepelde tomaten
  • 1 el oregano
  • Garnituur: blaadjes platte peterselie

Bereiding

  • Pureer, met behulp van een keukenrobot, de kikkererwten met de sjalotten, de peterselie en het knoflook.
  • Meng in een kom de kikkererwtenpuree met het broodkruim en het ei. Voeg zout en peper toe.
  • Rol dit mengsel in balletjes.
  • Verwarm de olijfolie in een pan.
  • Laat de balletjes rondom bruin bakken gedurende 5 minuten. Zet opzij.
  • Verwarm de overblijvende olijfolie in de pan. Fruit de ui gedurende 2 minuten tot hij glazig is.
  • Voeg eerst de balletjes toe, daarna de tomaten en hun sap, de oregano, en een glaasje water. Voeg zout en peper toe.
  • Dek af en laat gedurende 15 minuten op een middelhoog vuur sudderen.
  • Bijkruiden naar smaak.
  • Verdeel de balletjes over de borden en giet de saus erover.
  • Versier met platte peterselie.