Kalkoenvink met volle rijst en gedroogde vruchten
4 personen • voorbereiding: 20 min • kooktijd: 16 min • 264 kcal/pp
Ingrediënten
- Vulling met gedroogde vruchten :
- 25 g gekookte volle rijst
- ½ appel, geraspt
- 100 g gedroogd fruit (25 g van elk : anrikozen, vijgen, dadels, noten), fijngehak
- 1 tl tijm
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 400 g kalkoen in sneetjes
- 2 dl gevogeltebouillon
- 1 dl witte wijn
- Peper, zout
- Garnituur:
- Takjes platte peterselie
Bereiding
- Vulling: Vermeng de volle rijst met de appel, de droge vruchten, de noten, de tijm, het knoflook en de platte peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de olijfolie en bak de kalkoensneetjes aan beide kanten bruin gedurende 1 min.
- Verdeel de vulling over de kalkoenlapjes. Maak er vinkjes van door het vlees op te rollen. Begin daarvoor bij de smalste kant. Hou alles op zijn plaats met een tandenstoker.
- Doe de vinken in een pan. Overgiet met de bouillon en de wijn. Dek af en kook nog 10 min
- Haal de vinken uit de pan. Zet opzij.
- Laat de bouillon gedurende 4 min voor ongeveer de helft inkoken. Breng zonodig opnieuw op smaak. Zet ook deze saus opzij.
- Haal de tandenstokers uit de vinken en snij ze in plakken.
- Verdeel over de borden. Overgiet het vlees met wat saus. Versier met de platte peterselie.