Menu

Accueil/Recepten Cholesfytol @nl/Kalkoenvink met volle rijst en gedroogde vruchten

Kalkoenvink met volle rijst en gedroogde vruchten

4 personen • voorbereiding: 20 min • kooktijd: 16 min • 264 kcal/pp

Ingrediënten

  • Vulling met gedroogde vruchten :
    • 25 g gekookte volle rijst
    • ½ appel, geraspt
    • 100 g gedroogd fruit (25 g van elk : anrikozen, vijgen, dadels, noten), fijngehak
    • 1 tl tijm
    • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 400 g kalkoen in sneetjes
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 1 dl witte wijn
  • Peper, zout
  • Garnituur:
    • Takjes platte peterselie

Bereiding

  • Vulling: Vermeng de volle rijst met de appel, de droge vruchten, de noten, de tijm, het knoflook en de platte peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie en bak de kalkoensneetjes aan beide kanten bruin gedurende 1 min.
  • Verdeel de vulling over de kalkoenlapjes. Maak er vinkjes van door het vlees op te rollen. Begin daarvoor bij de smalste kant. Hou alles op zijn plaats met een tandenstoker.
  • Doe de vinken in een pan. Overgiet met de bouillon en de wijn. Dek af en kook nog 10 min
  • Haal de vinken uit de pan. Zet opzij.
  • Laat de bouillon gedurende 4 min voor ongeveer de helft inkoken. Breng zonodig opnieuw op smaak. Zet ook deze saus opzij.
  • Haal de tandenstokers uit de vinken en snij ze in plakken.
  • Verdeel over de borden. Overgiet het vlees met wat saus. Versier met de platte peterselie.