Taart van zomergroenten
4 personen • Voorbereiding : 15 min • Rusttijd : 15 min • Kooktijd: 30 min • 288 kcal/pp
Ingrediënten
- 1 middelgrote courgette (350 g), schuin in schijfjes gesneden en dan nog eens in 4 gedeeld
- 1 rode en 1 gele paprika, ontpit en in fijne reepjes van 1 cm gesneden
- 1 rode ui, in schijfjes gesneden
- 8 kerstomaatjes met hun kroontjes
- 2 el olijfolie
- 1 pizzadeeg, kant en klaar
- 2 el pesto
- 4 sneetjes gegrilde aubergine, kant en klaar, in 4 gedeeld
- Peper
- Garnituur:
- blaadjes basilicum
Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 220° C.
- Meng in een slakom de courgettes, de paprika’s, de uien en de kerstomaatjes met 1 eetlepel olijfolie.
- Laat 15 min roosteren in de oven.
- Rol op een met meel besprenkeld aanrecht het pizzadeeg flinterdun (1 mm) uit.
- Smeer de bodem in met pesto met behulp van een borsteltje.
- Spreid de geroosterde groenten en de aubergines uit over de taartbodem tot 2 cm van de randen.
- Plooi de rand naar binnen. Smeer er wat olijfolie over.
- Bak gedurende 15 min in de oven.
- Serveer op kamertemperatuur of koud.
Garneer met basilicumblaadjes.