Menu

Accueil/Recepten Cholesfytol @nl/Taart van zomergroenten

Taart van zomergroenten

4 personen • Voorbereiding : 15 min • Rusttijd : 15 min • Kooktijd: 30 min • 288 kcal/pp

Ingrediënten

  • 1 middelgrote courgette (350 g), schuin in schijfjes gesneden en dan nog eens in 4 gedeeld
  • 1 rode en 1 gele paprika, ontpit en in fijne reepjes van 1 cm gesneden
  • 1 rode ui, in schijfjes gesneden
  • 8 kerstomaatjes met hun kroontjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 pizzadeeg, kant en klaar
  • 2 el pesto
  • 4 sneetjes gegrilde aubergine, kant en klaar, in 4 gedeeld
  • Peper
  • Garnituur:
    • blaadjes basilicum

Bereiding

  • Laat de oven voorverwarmen op 220° C.
  • Meng in een slakom de courgettes, de paprika’s, de uien en de kerstomaatjes met 1 eetlepel olijfolie.
  • Laat 15 min roosteren in de oven.
  • Rol op een met meel besprenkeld aanrecht het pizzadeeg flinterdun (1 mm) uit.
  • Smeer de bodem in met pesto met behulp van een borsteltje.
  • Spreid de geroosterde groenten en de aubergines uit over de taartbodem tot 2 cm van de randen.
  • Plooi de rand naar binnen. Smeer er wat olijfolie over.
  • Bak gedurende 15 min in de oven.
  • Serveer op kamertemperatuur of koud.
    Garneer met basilicumblaadjes.