Blanquette van vis met cantharellen en gekonfijte look
4 personen • Voorbereiding : 15 min • Kooktijd: 20 min • 216 kcal/pp
Ingrediënten
- 1 tl olijfolie
- 1 sjalot, fijngesneden
- 250 g bruine champignons, in 4 gedeeld
- 200 g cantharellen
- 100 g gekonfijte gemarineerde knoflook, uitgelekt
- 600 g vis (zeewolf, kabeljauw, staartvis,…) in grote stukken gesneden of kabeljauwwangen
- 25 cl witte wijn
- 1 omega 3 eierdooier
- Sap van 1 citroen
- 1 dl ‘sojaroom’ of licthe room
- Peper, zout
- Garnituur:
- 2 el platte peterselie, fijngesnipperd
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalot en sauteer daarna de champignons en de cantharellen 2 min. Doe het gekonfijte knoflook erbij. Kook nog even 1 min verder.
- Doe de vis erbij. Laat 2 min sauteren. Breng op smaak met peper en zout. Blus met de witte wijn.
- Zet het vuur op halve kracht. Dek de pan af en laat nog 10 min verder sudderen.
- Haal het deksel van de pan en laat nog 2 min koken.
- Vermeng de eierdooier met het citroensap. Doe er de room bij en roer alles door elkaar.
- Giet de saus bij de vis. Meng heel voorzichtig. Zet het vuur na 3 min. af. Kruid nog verder bij, als het nodig is.
- Verdeel de vis met cantharellen en gekonfijte look over diepe borden en schep er de saus over. Bestrooi met de platte peterselie.