Menu

Accueil/Recepten Cholesfytol @nl/Blanquette van vis met cantharellen en gekonfijte look

Blanquette van vis met cantharellen en gekonfijte look

4 personen • Voorbereiding : 15 min • Kooktijd: 20 min • 216 kcal/pp

Ingrediënten

  • 1 tl olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 250 g bruine champignons, in 4 gedeeld
  • 200 g cantharellen
  • 100 g gekonfijte gemarineerde knoflook, uitgelekt
  • 600 g vis (zeewolf, kabeljauw, staartvis,…) in grote stukken gesneden of kabeljauwwangen
  • 25 cl witte wijn
  • 1 omega 3 eierdooier
  • Sap van 1 citroen
  • 1 dl ‘sojaroom’ of licthe room
  • Peper, zout
  • Garnituur:
    • 2 el platte peterselie, fijngesnipperd

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalot en sauteer daarna de champignons en de cantharellen 2 min. Doe het gekonfijte knoflook erbij. Kook nog even 1 min verder.
  • Doe de vis erbij. Laat 2 min sauteren. Breng op smaak met peper en zout. Blus met de witte wijn.
  • Zet het vuur op halve kracht. Dek de pan af en laat nog 10 min verder sudderen.
  • Haal het deksel van de pan en laat nog 2 min koken.
  • Vermeng de eierdooier met het citroensap. Doe er de room bij en roer alles door elkaar.
  • Giet de saus bij de vis. Meng heel voorzichtig. Zet het vuur na 3 min. af. Kruid nog verder bij, als het nodig is.
  • Verdeel de vis met cantharellen en gekonfijte look over diepe borden en schep er de saus over. Bestrooi met de platte peterselie.