Luikse salade
4 personen • Voorbereiding : 15 min • Kooktijd: 20 min • 206 kcal/pp
Ingrediënten
- 800 g verse prinsessenboontjes
- 400 g krielaardappeltjes
- 1 tl olijfolie
- 8 plakjes rauwe ham
- 3 grote uien, in schijfjes gesneden
- 1 dl wijnazijn
- 1 el platte peterselie, gehakt
- Peper, zout
Préparation
- Laat de prinsessenboontjes stomen totdat ze beetgaar zijn. Dit duurt ongeveer 4 min. Laat uitlekken en zet opzij.
- Laat daarna de aardappeltjes in hun jasje stomen gedurende 8 min. Laat uitlekken. Zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem.
- Sauteer de rauwe ham tot hij licht krokant is. Zet opzij.
- Doe de uitjes erbij en fruit ze gedurende 2 min tot ze glazig zijn. Zet apart.
- Blus met de wijnazijn en laat inkoken tot er een derde van de vloeistof verdampt is.
- Doe er de prinsessenboontjes, aardappelen en de rauwe ham bij en verwarm alles zachtjes en kort op een laag vuurtje. Kruid met peper en zout. Voeg ten slotte de platte peterselie toe. Meng goed.
- Verdeel over de borden.