Menu

Viswaterzooi

4 personenVoorbereiding : 15 minKooktijd : 20 min321 kcal

 

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 uien, in schijfjes gesneden
  • 4 stengels prei, in rondjes gesneden
  • 2 stengels selderij, in rondjes gesneden
  • 3 wortelen, in rondjes gesneden
  • 1 l visbouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 600 g visfilets
  • Voor de saus :
    • 2 eierdooiers
    • 1 dl lichte room
    • Sap van 1 citroen
  • Garnituur:
    • 2 el platte peterselie, fijngehakt
    • 1 el kervel, fijngehakt

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een kookpot. Fruit daarin de uien, de prei, de selderij en de wortelen, 3 min
  • Voeg de bouillon en het kruidentuiltje toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dek af en breng aan de kook. Laat nog 15 min verder sudderen op een laag vuur.
  • Verwijder het kruidentuiltje.
  • Kruid de vis met peper en zout. Doe ze in de bouillon. Kook verder gedurende 5 min.
  • De saus: kluts de eierdooiers op in een kom. Verwarm de room, maar let erop dat hij niet kookt.
  • Giet de room al roerend over de eieren. Voeg het citroensap toe. Blijf kloppen tot het mengsel lichtjes aandikt. Kruid met peper en zout.
  • Vermeng wat bouillon onder het room-ei mengsel.
  • Verdeel deze met groenten en vis over diepe borden. Bestrooi met platte peterselie en kervel.