Viswaterzooi
4 personen • Voorbereiding : 15 min • Kooktijd : 20 min • 321 kcal

Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 2 uien, in schijfjes gesneden
- 4 stengels prei, in rondjes gesneden
- 2 stengels selderij, in rondjes gesneden
- 3 wortelen, in rondjes gesneden
- 1 l visbouillon
- 1 kruidentuiltje
- 600 g visfilets
- Voor de saus :
- 2 eierdooiers
- 1 dl lichte room
- Sap van 1 citroen
- Garnituur:
- 2 el platte peterselie, fijngehakt
- 1 el kervel, fijngehakt
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een kookpot. Fruit daarin de uien, de prei, de selderij en de wortelen, 3 min
- Voeg de bouillon en het kruidentuiltje toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Dek af en breng aan de kook. Laat nog 15 min verder sudderen op een laag vuur.
- Verwijder het kruidentuiltje.
- Kruid de vis met peper en zout. Doe ze in de bouillon. Kook verder gedurende 5 min.
- De saus: kluts de eierdooiers op in een kom. Verwarm de room, maar let erop dat hij niet kookt.
- Giet de room al roerend over de eieren. Voeg het citroensap toe. Blijf kloppen tot het mengsel lichtjes aandikt. Kruid met peper en zout.
- Vermeng wat bouillon onder het room-ei mengsel.
- Verdeel deze met groenten en vis over diepe borden. Bestrooi met platte peterselie en kervel.