Wok van kip
4 personen • Bereiding : 10 min • 431 kcal/pp
Ingrédients
- 600 g kipfilet
- 250 g oesterzwammen
- 2 rode paprika’s
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dl kippenbouillon
- 1 eetl. olijfolie
- 4 eetl. oestersaus
- 1 potje verse koriander
- Zwarte peper
- 250 g volkorn rijst
Bereiding
Voorbereiding
- Snij de kipfilets in blokjes.
- Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Snij de ui in maantjes.
- Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de rode paprika en snij in reepjes.
- Snipper de koriander grof.
Bereiding
- Verhit de olijfolie in de wok en bak de look en de ui 30 sec.
- Voeg de kippenblokjes en de paprikareepjes toe. Roerbak 3 tot 5 min.
- Doe er de oesterzwammen, oestersaus, sojasaus en kippenbouillon bij en bak nog 2 min. al roerende. Kruid met zwarte peper.
- Kook ondertussen de rijst (kooktijd : zie verpakking).
Afwerking
Bestrooi de kip wok met de gesnipperde koriander en serveer met volkorn rijst.