Menu

Accueil/Recepten Cholesfytol @nl/Zalm op een bedje van broccoli met paprika

Zalm op een bedje van broccoli met paprika

6 personen • Bereiding : 20 min • cuisson: 40 min • 206 kcal/pp

saumon-brocolis
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediënten

  • 800 g zalmfilets
  • 1 broccoli (+/- 500g)
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • 3 tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 blaadje laurier
  • Provençaalse kruidenmix
  • Peper en zout
  • 250 g volkorenrijst

Voorbereiding

  • Gooi het harde uiteinde van de broccoli weg. Verdeel de broccoli in roosjes. Laat 10 min. stomen boven een kookpan met lichtgezouten water, tot de broccoli zacht is. Draai in een roerzeef tot een grove puree, roer er 1 eetl. olijfolie door en kruid voldoende met peper en zout.
  • Snij de uien en tomaten in stukjes.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s, snij in vier en schik in een ovenschotel met het vel naar boven.

Bereiding

  • Schik de diepgevroren zalmfilets in een tweede ovenschotel. Bedek met het laurierblad, de ui en de tomaat. Kruid met de Provençaalse kruidenmix, peper en zout en dek af met aluminiumfolie.
  • Schuif de vis- en de paprikaschotel 30 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Warm de laatste 10 min. ook de broccolipuree op in de oven.
  • Kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking).
  • Ontvel de paprika’s en snij in fijne reepjes. Hou warm.
  • Haal de zalmfilets uit de schaal en hou warm. Verwijder het laurierblad en mix het kookvocht met de tomaten en de ui tot een smeuïge saus.

 

Afwerking

Leg op elk bord een laagje broccolipuree, leg er een zalmfilet op en bedek met afwisselend rode en oranje paprikareepjes. Serveer met de rijst, lepel de saus over de vis en garneer met een partje limoen.